Farmakovigjilenca, roli dhe zhvillimet me te fundit, 01 Dhjetor-30 Dhjetor 2018

Trajnim Online per Profesionistet e Mjekesise                                              

“Farmakovigjilenca, roli dhe zhvillimet me te fundit”

( 01 Dhjetor-30 Dhjetor 2018)

Ky aktivitet organizohet nga Qendra e Trajnimit Profesional Mjekesor Santa Maria” nepermjet Portalit Mjekesor www.omi.al

(Online Medical Information)

Qellimi i aktivitetit

Qellimi i ketij aktiviteti eshte informimi dhe fillon qe nga pershkrimi se cfare eshte dhe me se merret farmakovigjilenca e deri te informacionet e kategorizuara si profesionale persa i perket menyres se si

mbidhet informacioni , si perpunohet dhe si dilet ne konkluzione te cilat kane te njejten vlere per profesionistet e mjekesise si tabelat e qarkullimit rrugor per drejtuesit e mjeteve .

Nevojat e profesionistëve për të cilët kryhet ky aktivitet

Nevojat e profesionisteve te shendetesise per informacione ne kete fushe jane qe nga elementaret e deri te bashkekohoret duke shpresuar qe ne te mos presim vetem sygjerime qe vijne nga jashte , por te kemi edhe ne banken tone te grumbullimit e perpunimit te informacioneve kaq jetike per shendetin e popullates tone.

Objektivat e aktivitetitTe marre njohurite baze mbi kete shkence qe kane te bejne me mbledhjen e informacioneve , filozofine e selektimit te informacionit te poseduar , perpunimit te tij ne menyre adekuate dhe prezantimit te tij tek te gjithe profesionistet e interesuar.

Objektiva të lidhur me aftësitë e profesionistëve:

Tek objektivat qe lidhen me aftesine e profesionisteve mund te permendim ato pjese te farmakovigjilences e cila i perfshine keta profesioniste drejteperdrejte . Duhet theksuar se profesionistet e mjekesise jane hallka e pare nga te cilet merret informacioni dhe hallka e fundit te cileveu drejtohen konkluzionet e perpunuara te ketij informacioni .

Objektiva të lidhur me qëndrimet e profesionistëve:

Objektivat qe lidhen me qendrimet e profesionisteve te shendetesise kundrejt ketij trajnimi kane te bejne me menyren e tyre te komportimit ne lidhje me kete mision te tyre . Kjo perfshirje e tyre ne kete skeme te re te sigurise se pacientit ju jep atyre atributet e profesionisteve qe hetojne , transmetojne dhe reflektojne kundrejt cdo bari qe cenon sado pak jeten dhe cilesine e jetes se pacientit .

Kategoria kryesore e profesionistëve pjesëmarrës në aktivitet, për të cilët është përgatitur aktiviteti:

Mjeke specialiste

Mjeke familje

Farmaciste

Mjek Stomatologe

Infermiere

Ne menyre qe profesionistet te perfitojne kreditet duhet qe te plotesojne nje test.

Testi eshte i perbere nga 20 pyetje. Pyetjet jane ne forme quizi ku pergjigjja e sakte eshte vetem 1.

Per te perfituar kreditet ju duhet te merrni 70 % e siper te testit. Testi do behet i aksesueshem nga pjesemarresit ne datat e trajnimit (20 Nentor- 20 Nentor 2018)

Trajnimi kushton 2700 leke te reja dhe pagesa behet me banke vetem nese merret mbi 70% e siper te testit.

Ju lutem merrni kohen e duhur per studimin e materialit dhe plotesimin e testit.

Per cdo paqartesi qe keni per trajnimin, ju lutem te bashkebisedoni me pjesemarrsesit e tjese ose/dhe te konsultoheni me moderatorin tone online ne rubriken Diskutime. Pasi regjistroheni ne trajnim keni akses ne kete forum interaktiv.

Keni nje muaj kohe per ta pervetesuar materialin.

Suksese dhe pune te mbare!

Qendra e Trajnimit Santa Maria nuk ka asnje lidhje financiare me asnje pale te interest komercial.

Ne trajnim nuk eshte perdorur asnje material me qellim promovues apo per reklamim.

KY AKTIVITET ESHTE VLERESUAR ME 9 KREDITE NGA QKEV.

5 Thoughts on “Farmakovigjilenca, roli dhe zhvillimet me te fundit, 01 Dhjetor-30 Dhjetor 2018”

 • Pershendetje. Une jam moderatori I trajnimit . Ky trajnim zgjat 1 muaj nga data e sotme deri ne date 30 Dhjetor 2018.

  Per cdo pyetje dhe paqartesi mos hezitoni te shkruani ne kete rubrike diskutimesh.

  Faleminderit dhe pune te mbare

 • Pershendetje Lulash. Ky trajnim eshte i vlefshem per te gjithe profesionistet e shendetesise, mjeke infermiere, stomatologe dhe farmaciste.

  Raportimi i efekteve te dyshuara anesore te nje medikamentti apo evidentimi i cdo rasti te dyshuar nderveprimi mes bar-bar, bar-ushqim, bar-suplemente apo cdo rasti tjeter te mundshem ndihmon ne rritjen e cilesise se sherbimit ndaj pacientit.
  Aktualisht eshte miratuar formulari i ri i raportimit te efekteve te padeshiruara te barnave pershtatur sipas formatit nderkombetar ICH(E2B).

  Formulari i raportimit te efekteve te padeshiruara te barnave eshte nje dokument shume i rendesishem qe duhet te jete ne tavolinen e cdo profesionisti te mjekesise.
  Ky formular mund te shkarkohet online ne faqen zyrtare te AKBPM.
  http://www.akbpm.gov.al/index.php?option=com_content&view=article&id=161&Itemid=486

  Faleminderit

Leave a Reply