Aderenca ndaj mjekimit. Roli i profesionisteve te shendetesise. 10 Mars – 10 Prill 2021

Trajnim Online per Profesionistet e Mjekesise                                         

Aderenca ndaj mjekimit. Roli i profesionisteve te shendetesise” 

(10 Mars – 10 Prill 2021)

Ky aktivitet organizohet nga Qendra e Trajnimit Profesional Mjekesor Santa Maria” nepermjet Portalit Mjekesor omi.al

(Online Medical Information)

Qellimi i aktivitetit

Qellimi i ketij aktiviteti eshte informimi i profesionisteve te shendetit per zhvillimet me te reja ne fushen e aderences ndaj mjekimit.

Objektivat e aktivitetit

Objektiva të lidhur me njohuritë e profesionistëve:

Njohurite e profesionisteve te shendetesise duhen shtuar ne manaxhimin sa me te mire te aderences mjekesore te pacienteve. Nje profesionist i mireinformuar ndihmon ne rritjen e cilesise se shendetit te pacienteve.

Objektiva të lidhur me aftësitë e profesionistëve:

Per te qene ne nivelin e duhur bashkekohor te trajtimit dhe te perkujdesjes te pacienteve, ne ofrimin e nje sherbimi cilesor shendetesor dhe edukim per pacientin per nje aderence maksimale ndaj terapise farmakologjike

Objektiva të lidhur me qëndrimet e profesionistëve:

Ky trajnim ka per qellim perfshirjen e gjithe profesionisteve te shendetesise per nje edukim dhe informim me te plote me qellim permiresimin e aderences ndaj mjekimit te pacienteve por gjithashtu edhe per nje informim persa i perket identifikimit te faktoreve qe cojne ne ulje te aderences dhe edukim per nderhyrje te suksesshme terapeutike.

Kategoria kryesore e profesionistëve pjesëmarrës në aktivitet, për të cilët është përgatitur aktiviteti:

Mjeke specialiste

Mjeke familje

Farmaciste

Infermiere

Ne menyre qe profesionistet te perfitojne kreditet duhet qe te plotesojne nje test.

Testi eshte i perbere nga 20 pyetje. Pyetjet jane ne forme quizi ku pergjigjja e sakte eshte vetem 1.

Per te perfituar kreditet ju duhet te merrni 70 % e siper te testit. Testi do behet i aksesueshem nga pjesemarresit ne datat e trajnimit

(10 Mars- 10 Prill 2021)

Pagesa e trajnimit eshte 3300 leke dhe behet ne banke nese merret me shume se 70 % e testit.

Ju lutem merrni kohen e duhur per studimin e materialit dhe plotesimin e testit.

Suksese dhe pune te mbare!

Qendra e Trajnimit Santa Maria nuk ka asnje lidhje financiare me asnje pale te interesit komercial.

Ne trajnim nuk eshte perdorur asnje material me qellim promovues apo per reklamim.

KY AKTIVITET ESHTE AKREDITUAR NGA QKEV DHE I JANE NJOHUR 11 KREDITE.

15 Thoughts on “Aderenca ndaj mjekimit. Roli i profesionisteve te shendetesise. 10 Mars – 10 Prill 2021”

 • Pershendetje te nderuar kolege. Une jam moderatorja e ketij trajnimi online qe do zhvillohet nga data e sotme 10 Mars 2021 deri me 10 Prill 2021
  Per cdo pyetje dhe paqartesi, mund te komunikojme ne kete rubrike diskutimesh. Faleminderit dhe pune te mbare.

 • Pershendetje, ju lutem doja te pyesja:
  1. Sa % te krediteve mund te marr online?
  2. Sa kohe kam me dispozicion per te plotesuar testin?
  3. A duhet ta dergojme certifikaten ne QKEV?
  Faleminderit dhe pune te mbare.

  • Pershendetje Natasha.
   Rregulli ka qene qe mund te marresh deri ne 50% te krediteve online, por per shkak te pandemise edhe ne rang global cdo aktivitet, konference apo kongres eshte kthyer online.

   Per testin do te lutesha te mos nxitohesh pasi plotesohet vetem njehere. Prandaj studion materialin me pare dhe testin mund ta japesh kur te duash deri ne date 10 Prill qe eshte dita e fundit e trajnimit.

   Pas mbarimit te aktivitetit jemi ne qe dorezojme listen prane QKEV dhe cdo pjesemarres qe merr mbi 70% te testit pajiset me certifikate.

   Uroj ti jem pergjigjur pyetjeve te tua.

   Faleminderit

 • Pershendetje
  Kam bere edhe here te tjera trajnime tek ju
  dhe flm per mundesine qe na jepni.

  Ju lutem a ma rinisni edhe nje here certifikaten
  pasi nuk e po e hap dot emailin. Po ju nis nje email tjeter

  Flm

Leave a Reply