Përgjigjuni pyetjeve të mëposhtme për të zbuluar nëse keni ndonjë nga faktorët e zhvillimit të diabetit të tipi 2

1. A jeni mbi 55 vjeç? Po Jo
2. A jeni mbi 45 vjeç dhe keni presion të lartë të gjakut? Po Jo
3. A jeni mbi moshën 45 vjeç dhe jeni mbipeshë ose obez (indeksi i masës trupore 26-30 ose 31+)? Po Jo
4. A jeni mbi 45 vjeç dhe keni një pjesëtar familjeje me diabet? Po Jo
5. A keni pësuar ndonjëhere atak në zemër ose a vuani nga semundja e zemrës? Po Jo
6. A keni patur ndonjëherë nivele të larta të sheqerit në gjak gjatë shtatzënisë (diabeti gestational)? Po Jo
7. A keni përjetuar ndonjëherë një rritje ose një rritje të butë të testit të sheqerit në gjak? Po Jo
8. A e keni ju sindromën policistike ovariane (të vezoreve)? Po Jo


[:]