qqqqqqqqqqqqqqqqqqq (1)

1.Njerëzit rrahin qepallat rreth 10.000 herë në ditë.

2.Një mbyllje qepallash zgjat dy të pestat e një sekonde! Kjo është 0.4 sekonda.

3.Nganjëherë admirojmë njerëzit që kanë sytë e mëdhenj, apo jo? Le të përpiqet të imagjinojmë sytë e mëdhenj sa një pjepër! Sytë e kallamarit mund të arrijnë afërsisht madhësinë e një shalqiu. Sipas Ëikipedia, diametri mesatar i syrit të kallamar është 25 cm (sa një top basketboll!), dhe kjo konsiderohet kafsha me sytë më të mëdha në botë.

4.Duke vazhduar me kafshë detare … imagjinoni që një peshk, duhet të luftojë gjatë gjithë ditës në kërkim të ushqimit, duke kërkuar për një partner si dhe të notojë kundër valës … Si do të ndihehet në fund të ditës? I lodhur, jo!?
Megjithatë, peshqit nuk mund të mbyllin sytë e tyre! Por kjo nuk do të thotë se ata nuk mund të flenë, vetëm se pushojnë në një mënyrë ndryshe nga të tjerët.

5.Pesha e syrit të njeriut është e barabartë me 5 monedha nga 0.50 euro! Kjo është 7.5 gram.

6.Struci ka sytë më të mëdhaja se truri!

7.Disa njerëz mund të perceptojnë zhurmën e lëvizjes së syve.

8.Delfinët flenë gjithmonë hapur, dhe ata nuk janë të vetmet kafshë për të bërë këtë!

9.Fluturat janë në gjendje për të parë dritën ultravioletë!

10.Kameleonët mund të shikoni në drejtime të ndryshme në të njëjtën kohë.

11.Siç e dini, dielli mund të dëmtojë sytë. Për këtë arsye, rekomandojmë përdorimin e syzeve të dielli për mbrojtje. Mos harroni se ata që shpenzojnë më pak, shpenzojnë më shumë, sepse me sytë nuk bëhet shaka!

12.Ka njerëz që kanë sytë e kuq: janë albinët, të cilat për një mungesë kongjenitale të pigmentit kanë një iris dhe fundus gati transparent, duke lënë kështu mundësinë për të parë gjakun që rrjedh në këto inde.

13.Dallimet midis burrave dhe grave? Vetëm 0.5% e grave janë daltonike, krahasuar me 8% të meshkujve. Dhe madhësia? Në kundërshtim me atë që mendohet, se ata janë shumë të ngjashme, sytë e meshkujve janë vetëm gjysmë milimetër më të mëdhenj se ato të femrave.

14.A e dini se sy blu janë sytë më të shpeshtë se sytë e gjelbër?

15.Nëse keni sy blu, kjo do të thotë se ju keni një paraardhës të përbashkët me të gjithë njerëzit e tjerë në botë që kanë sy blu!

 

Leave a Reply