22222222222222222

1.Qe ne muajt e pare te shtatzanise vishni recipeta te pershtatshme me masen e gjoksit . Ideale jane disa recipeta qe jane specifike per shtatzanine qe i pershtaten rritjes se gjoksit gjate shtatzanise pa patur nevoje per te ndryshuar numer vazhdimisht.

2.Per te ruajtur elasticitetin dhe hidratimin e lekures te gjirit apliko krem specifik kundra strijeve ndersa per te zbutur thithen bej masazh me vaj bajameje.

3.Nese thitha e gjirit eshte e futur brenda provo ta nxjerresh jashte me gishta me delikatese duke e masazhuar.Ne treg ka pajisje qe quhen ventuza te cilat krijojne presion negativ dhe nxjerrin jashte thithen e gjirit . Ne menyre alternative mund te perdorni nje shiringe 10 cc ose 20 cc te ciles i pritet pjesa fundore ne anen e ages , mbeshtetet ne pjesen e thithes dhe terhiqet shiringa duke terhequr thithen.

3.Mbaj qendrimin drejt te shpines mos u perkul perpara.

4.Per parandalimin e tumoreve te gjirit keshillohet nje ekografi gjiri perpara shtatzanise si dhe ne fund te laktacionit ( ushqyerjes me gji).
Nje nder benefitet e ushqyerjes me gji eshte edhe ulja e riskut pet tumor te gjirit.

 

Leave a Reply